Menu
Jouw Winkelwagen

Staaldraad borstels

Staaldraad borstels voor het wegborstelen van lasverkleuringen, las slakken of roest.


Voor het wegpoetsen van roest of lasverkleuringen wordt vaak een staaldraad borstel gebruikt. Deze kunnen gebruikt worden op een haakse slijper of op persluchtgereedschap.

Borstelen wordt in de RVS-industrie vaak gebruikt als een vorm van product-finishing, als stralen of beitsen van het product niet noodzakelijk is. Door middel van een staaldraadborstel wordt dan enkel de lasverkleuring "weggepoetst".

In de staalindustrie worden staaldraad borstels gebruikt om het stalen product te ontdoen van roest. Daarnaast wordt het ook gebruikt om na het lassen de slak te verwijderen.


Staaldraad borstels voor boormachine of persluchttol 

Staaldraad borstels zijn verklrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in verschillende diameters. Daarnaast kunnen ze zowel gebruikt worden op boormachines, persluchttollen en op een haakse slijper.

Voor gebruik op een boormachine of persluchttol is de komborstel, penceelborstel of borstelschijf voorzien van een as (vaak met een diameter van 6 mm) waarmee de borstel op het gereedschap gemonteerd kan worden.

Met penceelborstels kunnen moeilijk bereikbare plaatsen bereikt worden, zoals hoeken of in- en uitwendige schroefdraad. Penceelborstels zijn verkrijgbaar in stalen uitvoering en in messing uitvoering voor gebruik op zachte metalen/materialen die niet beschadigd mogen raken.

Met een nylon komborstel kunnen zachte materialen zoals aluminium en messing opgepoetst worden. De nylon borstel beschermt het materiaal tegen krassen.


Staaldraad borstels voor gebruik op een haakse slijper

Naast de uitvoeringen voor een boormachine of persluchttol zijn staaldraad borstels ook verkrijgbaar voor gebruik op een haakse slijper van 125 mm of 115 mm.

Met de borstel op een slijptol kunnen in korte tijd grote oppervlakken ontdaan worden van roest of verf.

Daarnaast zijn er in ons assortiment ook nog draadborstels verkrijgbaar met handgreep, zodat manueel het materiaal opgepoetst kan worden.


Met messing beklede draadborstel voorzien van kunstof handgreep..
€2,58
Handborstel met 5 rijen staaldraad Lengte: 300 mm..
€3,47
Geschikt voor reiniging en roestverwijdering Diameter: 100 mm Schroefdraadbevestiging: M14 x 2 Materiaal borstels: Staaldraad Toerental max: 8500 omw/min Bouwhoogte: 67 mm..
€5,21
Geschikt voor reiniging en roestverwijdering Diameter: 125 mm Schroefdraadbevestiging: M14 x 2 Materiaal borstels: Staaldraad Toerental max: 6500 omw/min Bouwhoogte: 75 mm..
€6,50
Geschikt voor reiniging en roestverwijdering Diameter: 100 mm Schroefdraadbevestiging: M14 x 2 Materiaal borstels: Staaldraad Toerental max: 8500 omw/min Bouwhoogte: 67 mm..
€5,21
Geschikt voor reiniging en roestverwijdering Diameter: 65 mm Schroefdraadbevestiging: M14 x 2 Materiaal borstels: Staaldraad Toerental max: 12500 omw/min Bouwhoogte: 57 mm..
€2,80
Komborstel met gekrulde staaldraad Diameter: 75 mm Asdiameter: 6 mm Toerental max: 4500 omw/min..
€2,80
Geschikt voor reiniging en roestverwijdering Diameter: 75 mm Schroefdraadbevestiging: M14 x 2 Materiaal borstels: Staaldraad Toerental max: 8500 omw/min Bouwhoogte: 67 mm..
€2,95
Messing draadborstel voorzien van kunstof handgreep...
€3,47
Vvooral geschikt voor zachtere materialen zoals aluminium, messing, enz. beschermt oppervlakken tegen krassen diameter booras: 6 mm Borsteldiameter: 100 mm Borstelsterkte: 1,45 mm..
€7,45
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 22