Simplify your workRHODIUS biedt talloze producten die individuele oplossingen bieden voor problemen, afgestemd op de behoeften voor iedere branche. Doordat de volledige productenlijn is opgedeeld in 3 kwaliteitsnormen betaal je dus slechts voor precies zoveel innovatie als je werkelijk nodig hebt.De 3 kwaliteitsnormen van RHODIUS zijn:
Top line producten zijn voor de echte professional. Deze slijpschijven en schuurmiddelen worden doorgaans gebruikt bij bedrijven/industrieën waarbij de standaard van de oganisatie high-end is. De Rhodius top line biedt de gebruiker het hoogste bereik aan product voordelen, betrouwbaarheid en werkcomfort. Daarnaast heeft de slijpschijf van de Topline de optimale prijs/performance ratio.

Bedenk wel dat een slijpschijf een verbruiksartikel is dat doorgaans in het uurtarief is meeberekend. Het gebruik van een bepaald segment moet wel uit kunnen in het uurtarief en moet aansluiten/ in lijn zijn met het werk dat verricht wordt.

 


Pro line voor industrieel gebruik. Mensen die met de Pro line werken, merken pas echt het verschil als ze ooit terug gaan naar het goedkopere segment, de Alpha line. Op dat moment worden de kwaliteitsvoordelen van het duurdere segment pas echt duidelijk. De Pro line komt toe aan de persoonlijke kwaliteitsnormen van de gebruiker. Daarnaast zijn de producten van de pro line kosten effectiver. De prijs-performance ratio is beter, wat wil zeggen dat ondanks de aanschafkosten hoger zijn, er toch financieel voordeliger mee gewerkt kan worden. De kosten per zaagsnede liggen significant lager dan bij de Alpha line.

Vaklui in de industrie die de hele dag door met de producten in de weer zijn halen de meerkosten van de slijpschijven eruit zowel op het gebied van frustratie als op economisch gebied.

 

Alpha line voor de prijsbewuste doe-het-zelver, zzp-er, en kwaliteitbewuste hobbyman.

De alpha line voldoet voor de dagelijkse klussen zoals het doorslijpen en bewerken van producten.

Mensen die met de Alpha line werken zijn zich vaak niet bewust van het kwaliteitsverschil van de hogere (duurdere segment) t.o.v. de Alpha line, omdat ze er nooit mee gewerkt hebben of simpelweg omdat de Alpha line voldoet voor hetgeen waarvoor het product gebruikt wordt.
Visuele opbouw van de slijpschijf:  Het etiket 

Belangrijk is om te weten hoe het etiket van de RHODIUS slijpschijven zijn opgebouwd, op deze manier kun je snel bepalen of de betreffende slijpschijf de juiste schijf is voor jouw klus:

 

Allereerst kijk je naar de materiaalsoort waarvoor de slijpschijf bestemd is.

In de buitenrand van de slijpschijf wordt altijd door middel van een kleurcode het materiaal getoond dat met de schijf bewerkt kan worden. Zo staat goud voor RVS/ staal, blauw alleen voor staal en groen voor steen.

De slijpschijf voor Staal en RVS is ijzer en zwavel vrij, dit voorkomt vervuiling van het materiaal tijdens het snijden. Indien je enkel RVS verwerkt dien je ook enkel de RVS/staal slijpschijf te gebruiken om roestvorming op de producten te voorkomen.

Bewerk je diverse materialen? Dan is het ook aan te raden om te kiezen voor de slijpschijf staal/rvs. Deze slijpschijf heeft een langere standtijd bij gebruik op een combinatie van verschillende materiaalsoorten.

Indien je enkel staal bewerkt is de slijpschijf met de blauwe kleurcode de beste keuze. De blauwe slijpschijf presteert het best indien enkel ijzer bewerkt wordt. De standtijd van de staal slijpschijf is bij gebruik op staal de maximale waarde, daarnaast is het gebruikgemak hoger wanneer je een slijpschijf selecteert op het materiaal dat bewerkt dient te worden.

 

Het tweede belangrijke kenmerk is het kwaliteitsniveau

Hierboven is reeds beschrevens welke kwaliteitsniveau RHODIUS hanteert: Topline, Proline en Alphaline.

 

Als laatste kijk je naar de dikte en diameter van de slijpschijf.

Afhankelijk van de diameter slijptol die je in bezit hebt kies je ook de juiste diameter slijpschijf. De dikte van de slijpschijf is weer afhankelijk van het materiaaltype dat bewerkt dient te worden.

Wanner je veel dunwanding plaatwerk bewerkt kies je voor een dunne slijpschijf, bijvoorbeeld de 125x1.0 mm.

Voor dit soort werkzaamheden heeft RHODIUS slijpschijven ontwikkeld met de afkorting XT, wat staat voor Extra Thinn (extra dun). De Range van de XT doorslijpschijven loopt van 0.6 mm tot 1.9 mm.

De voordelen van een dunne doorslijpschijf (<1.9 mm) zijn:

  •          Duidelijke nauwkeurige snede door minder wrijving op het werkstuk
  •          Minimale thermische belasting dat verkleuring van het werkstuk voorkomt (blauwkleuring)
  •          Braamvrije snede
  •          Weinig tot geen nabewerking vereist.

 

Voor robuust gebruik kies je voor de slijpschijven met afkorting FT. De range van deze doorslijpers loopt vanaf 1.9 mm. Deze schijven worden met name veel gebruikt voor bouw-, contrustie- en gereedschapstaal.

De voordelen van een dikke FT schijf (>1.9 mm) zijn:

  •          Veel stabiliteit tijdens het slijpen
  •          Hoge doorslijpsnelheid
  •          Lange levensduur
  •          Goed voor de portemonnee 

 

Daarnaast kan de verpakking nog een rol spelen bij de keuze van een product.

Zo zijn de 125x1.0 mm doorslijpschijven verkrijgbaar in een RVS alphaverpakking. Dit is een blikvorm waarin 10 slijpschijven opgeborgen kunnen worden. Deze verpakking is ideaal wanneer slijpschijven worden meegenomen naar karwei in de werkbus.

Slijpschijven kunnen ook besteld worden in grootverpakking, per 25 stuks, 50 stuks of 100 stuks. Bekijk hier de RVS alphaverpakking